Zou jij graag aan de slag willen in Zweden? We begeleiden jou vanuit onze kennis, ervaring en ons netwerk graag naar een mooie toekomst in Scandinavië!

Werken in Zweden

Is het altijd al een lang gekoesterde droom van jou geweest om in Zweden te willen werken? Dan helpen we je graag om die droom uit te laten komen! TMI biedt mogelijkheden voor artsen, specialisten en verpleegkundigen om in ziekenhuizen in de zuidelijke regio van Zweden aan de slag te gaan. We begeleiden jou vanuit onze kennis, ervaring en ons netwerk graag met het maken van de eerste stappen te maken naar een mooie toekomst in Scandinavië!

Gezondheidszorg in Zweden

De gezondheidszorg in Zweden is van kwalitatief hoog niveau. Het zorgsysteem is vergelijkbaar met dat van Nederland echter zijn er ook wat zaken anders geregeld. Als je besluit om naar Scandinavië te verhuizen dan is het goed om een duidelijk beeld te hebben van wat je kunt verwachten. Wij helpen je graag met de voorbereiding op de sollicitatie en lichten je graag toe met welke overeenkomsten en verschillen je te maken gaat krijgen.

Christine Bruijn, country manager Sweden
"Een groot voordeel van Zweden is dat de balans tussen werk en privé hier beter is dan in Nederland. Ook de mensen hier in Zweden zijn wat rustiger, het is minder gejaagd."

TMI – Even voorstellen

TMI is sinds 2001 dé detacheerder in de Zorg. TMI biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden meer ervaring op te doen bij diverse instellingen in zowel binnen- als buitenland. Zo bemiddelen wij verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar onder andere Engeland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en naar Zweden.

Om te beoordelen wat we voor elkaar kunnen betekenen is het allereerst van belang dat we een (bij voorkeur Engelstalig) CV van je ontvangen. Vervolgens maken we graag een afspraak met je op kantoor om kennis te maken en zullen we de gehele procedure vrijblijvend met je bespreken. Tijdens dit gesprek hoor je stapsgewijs wat de procedure inhoudt en hoe wij jou hierin kunnen begeleiden. Bij interesse in één van onze vacatures stellen we jouw CV voor bij de betreffende instelling en volgt er een Skype gesprek met de opdrachtgever.

Kennismaking bij de opdrachtgever voor medisch specialisten

Na een positief Skype gesprek zullen medisch specialisten worden uitgenodigd voor een zogeheten study tour(kennismaking en face-to-face interview) die ongeveer twee a drie dagen duurt. Je hebt dan ter plaatse het daadwerkelijke sollicitatiegesprek en je maakt kennis met toekomstige collega’s en de werkomgeving. Tijdens deze tour is er ook tijd ingepland om de omgeving te leren kennen, eventueel scholen en dagverblijven te bezoeken en kennis te maken met de cultuur. De kosten voor de study tour worden door de zorginstelling vergoed. Bij wederzijdse match krijg je een zogeheten guarantee of employment, oftewel een baangarantie aangeboden.

Taaltraining en diploma erkenning

Eén van de voorwaarden om te kunnen werken in Zweden is dat je de Zweedse taal op C1 niveau leert spreken. Ook zullen je diploma’s moeten worden erkent. Als je via TMI wordt bemiddeld dan mag je ook al aan de slag als je een B2 niveau Zweeds hebt bereikt! De taaltraining in de aanloop naar de start van je nieuwe job zal worden vergoed tot een bedrag van 1270 euro. Wil je in Zweden aan de slag als zorgprofessional dan zal je je moeten registreren bij Socialstyrelsen. Wij begeleiden jou tijdens deze gehele procedure en zorgen dat je snel je licentie ontvangt om je beroep uit te oefenen.

TMI vertegenwoordiger in Zweden

Naast begeleiding bij de eerste stappen vanuit Nederland, hebben wij ook vertegenwoordiger van TMI in Zweden wonen, Christine Bruijn. Zij zal ter plaatse begeleiding geven met betrekking tot de study tour, aankomst, verhuizing, praktische informatie en het zoeken van een woning. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je op jezelf bent aangewezen. TMI staat voor je klaar voor, tijdens en na de verhuizing naar Zweden!

Heb je interesse in het werken in Zweden? Bekijk ons aanbod vacatures om na te gaan of wij jouw droomfunctie beschikbaar hebben, of neem via onderstaande gegevens direct contact op met Merve Yilmaz, accountmanager Zweden.

“Heb jij ook interesse om te werken in Zweden? Bekijk dan onze vacatures onder kopje ‘buitenland’, of neem direct contact met mij op via merve@tmi-interim.nl”

Merve Yilmaz, accountmanager Zweden

Christine Bruijn emigreerde in 2015 naar Zweden en is daar nu contactpersoon namens TMI!

Lees hier haar verhaal >

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.