TMI is dé detacheerder in de Zorg. Wij hebben binnen elk vakgebied verschillende vacatures beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan vacatures binnen de psychiatrie, huisarts, ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg of spoedeisende hulp. U kunt bij TMI kiezen voor functies voor zowel korte als lange duur. Ook kunt u flexibel gaan werken door het draaien van losse diensten via de TMI Artsenpoule. Als u in de TMI Artsenpoule werkt, heeft u zelf de regie over de hoeveelheid diensten die u werkt. Ook bepaalt u zelf uw werktijden, werkdagen en locaties. Ook is het mogelijk om af en toe een losse dienst te draaien en dit zo te combineren met een vaste baan of zelfs naast een specialisatie. De beloning voor het draaien van losse diensten via TMI bestaat altijd uit een bovengemiddeld salaris, onregelmatigheidstoeslag en een gunstige reiskostenregeling.

Werken in Nederland

Ben jij als huisarts op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij TMI vind je vacatures door heel Nederland. Bijvoorbeeld in Utrecht, Amersfoort of Hengelo, maar ook in Alkmaar, Vlissingen en Breda.

Interesse? Bekijk hieronder een aantal vacatures voor huisartsen of bekijk ons totale overzicht.


Werken in het buitenland

Momenteel zijn wij op zoek naar een huisarts in Duitsland en in Spanje. We zijn ook actief in bijvoorbeeld Zwitserland of de Nederlandse Antillen, waar we soms huisartsen plaatsen. Staat er op dit moment geen interessante vacature voor huisarts in het buitenland voor jou bij? Houd dan de website goed in de gaten of neem contact met ons op om je wensen door te spreken.

 

Alles over de huisarts

Hieronder vindt u informatie over huisartsen. Hoe wordt u huisarts, wat zijn de taken van een huisarts en met wie werkt een huisarts samen?

 

Wat is een huisarts?

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Huisartsen werken vaak in eigen praktijk of delen deze met één of meer collega-huisartsen. Ze zijn niet verbonden aan het ziekenhuis, maar bieden zorg aan patiënten die in de buurt wonen. Doordat patiënten vaak voor een langere tijd zijn ingeschreven bij een huisartsenpraktijk, wordt er een vertrouwensband opgebouwd.

 

Wat doet een huisarts?

Gedurende de dag spreekt een huisarts meerdere patiënten. Tijdens deze gesprekken wordt er een diagnose gesteld, medicatie voorgeschreven of doorverwezen naar een specialist. Doordat huisartsen het eerste aanspreekpunt zijn voor patiënten, hebben ze zeer brede medische kennis over de lichamelijke en geestelijke gezondheid. De werkzaamheden van een huisarts zijn hierdoor ook erg afwisselend. Concreet bestaan de werkzaamheden van huisartsen uit:

 • Het houden van spreekuur of het afleggen van huisbezoeken;
 • Verhelderen van de wensen en verwachtingen van de patiënt;
 • Inventariseren van de problemen, klachten en hulpvragen van de patiënt (tijdens spreekuur of via een consult of afspraak);
 • Voeren van telefonisch consult;
 • Afnemen van anamnese, eventueel gevolgd door lichamelijk en/of aanvullend onderzoek;
 • Eventueel doorverwijzen naar specialist voor verdere diagnostiek of behandeling;
 • Uitleg geven aan patiënten over hun klacht;
 • Voeren van (telefonisch) overleg met medisch specialisten over doorverwezen patiënten;
 • Vaststellen van een behandelplan;
 • Voorschrijven van medicijnen;
 • Afleggen van visites bij patiënten die zelf niet in staat zijn naar de praktijk te komen;
 • Voeren van overleg met apothekers over medicijnen;
 • Voeren van overleg met apothekers over medicijnen en met specialisten en therapeuten over specifieke patiënten;
 • Verrichten van kleine medische ingrepen (bijvoorbeeld het hechten van wonden, uitspuiten van oren of verwijderen van wratten, vetbulten of moedervlekken) en het afnemen van een uitstrijkje;
 • Actief bijdragen aan preventie door advies te geven over voeding, stoppen met roken en beweging;
 • Bieden van preventieve zorg door risico’s voor patiënten (individuen of bepaalde risicogroepen) te monitoren;
 • Bieden van geneeskundige zorg voor mensen met een chronische ziekte (COPD, diabetes, hart- en vaatziekten);
 • Aanvragen van laboratorium- of andere diagnostische testen aan en analyseren van de resultaten;
 • Verlenen van palliatieve en terminale zorg aan chronisch zieke patiënten;
 • Vastleggen van medische geschiedenis van patiënten in een elektronisch patiëntendossier;
 • Voeren van overleg met ondersteunende disciplines (bijvoorbeeld met praktijkondersteuners en doktersassistenten).

 

Hoe wordt u huisarts?

Om huisarts te worden wordt eerst de universitaire opleiding Geneeskunde gevolgd. Wanneer het diploma tot basisarts is behaald, kan er een driejarige specialisatie tot huisarts worden gevolgd. Tijdens deze AIOS periode (arts is opleiding tot specialist) wordt er praktijkervaring opgedaan in een huisartsenpraktijk, maar ook in de psychiatrie, ouderenzorg en de acute geneeskunde.

 

Waar werken huisartsen?

Huisartsen hebben vaak of een eigen praktijk of delen deze met een of meerdere collega-huisartsen. Verder kunnen ze werkzaam zijn bij een gezondheidscentrum, een huisartsenpost of een HOED (huisartsen onder een dak).

 

Met wie werken huisartsen samen?

Huisartsen werken samen met praktijkondersteuners, doktersassistenten, apothekers en apothekersassistenten. Ook is er contact met andere (para)medische specialisten zoals cardiologen, fysiotherapeuten, psychologen of diëtisten.

 

Het NHG

De Nederlandse Huisartsen zijn verenigd in het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Het doel van dit genootschap is het bevorderen van een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening. Daarbij draagt het NHG bij aan professionalisering van het vak van huisartsen door het vertalen van wetenschappelijke bevindingen in de praktijk.

Werken bij TMI

Direct aanmelden

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.