Goed nieuws voor diabetespatiënten: de glucosemonitor wordt ook na het 18de jaar vergoed

De flash glucose monitoring die gebruikt wordt door jonge diabetespatiënten om hun bloedsuikerwaarden te meten, wordt ook na het 18de jaar vergoed. Dit besluit is door zorgverzekeraars genomen naar aanleiding van het standpunt dat door het zorginstituut is gepubliceerd. Vanaf heden kunnen patiënten met diabetes type 1 van vier tot en met achttien jaar in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering voor de glucosemonitor. Tot op heden verviel deze vergoeding zodra een patiënt achttien jaar werd.

Wat houdt flash glucose monitoring in?

Door middel van flash glucose monitoring kunnen de bloedsuikerwaarden gemeten worden zonder in de vinger van de patiënt te prikken. Het betreft een kleine sensor die je kunt dragen op je huid. De bloedsuikerwaarden worden gedurende de dag en nacht continu gemeten. Deze waarden kunnen worden opgehaald door de sensor te scannen met een reader of een app.

Altijd inzicht in bloedglucosespiegel

Door middel van een trendpijl wordt in de reader of de app inzichtelijk gemaakt of het bloedglucose stijgt of daalt. Ook is het mogelijk om gegevens over een tijdsbestek van acht uur in te zien aan de hand van een grafiek. Deze informatie kan vervolgens ook gedeeld worden met anderen. Dit is bijvoorbeeld handig voor ouders van kinderen met diabetes.

Diabetes wordt voor patiënten weer een stukje makkelijker gemaakt

Jongeren met diabetes hebben het in het dagelijks leven al druk genoeg. Door deze nieuwe regeling hoopt Marja van Strien, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie, dat diabetes weer een stukje makkelijker gemaakt wordt. De jongeren hoeven zich niet meer druk te maken over het feit dat ze zonder de glucosemonitor door het leven moeten zodra ze achttien jaar worden.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.