Aan de slag met het proces “melden van een incident” tot en met de borging van het verbetervoorstel en over de laatste ontwikkeling van met name het aspect gedrag in een juiste cultuur. Deze training is relevant voor alle professionals werkzaam in de zorg.

‘De shit uit je verleden is de mest voor de toekomst’

In de jaren 70 en 80 werd er nauwelijks een incident gemeld om het niet gebruikelijk was. Er was geen sprake van blame free melden. De cultuur was gesloten en veiligheid was in die tijd nauwelijks een thema. De centrale meldcommissie had geen gezicht en was onbekend. Weinig meldingen betekende dat het allemaal in orde was. Nu ben je een held als je meldt. Er is in de loop der jaren veel ten goede veranderd en die cultuur nu wordt eigenlijk steeds belangrijker om nog meer incidenten te voorkomen. Van blame free melden naar Just culture. De beroepsgroep is nu zelf aan zet en de IGZ handhaaft op de gemaakte afspraken die de beroepsgroepen nu zelf zouden moeten maken.

Trainer Cees van Zitteren neemt je mee in de ontwikkelingen van de laatste veertig jaar met een persoonlijk verhaal. We gaan aan de slag met het proces “melden van een incident” tot en met de borging van het verbetervoorstel en over de laatste ontwikkeling van met name het aspect gedrag in een juiste cultuur.

Programma

 • Agenda van de training van Opening en Kennismaking
 • Veiligheid en traumaopvang
 • Betekenis VMS (veiligheidsmanagement systeem)
 • Traumaopvang (BOT), hoe is het geregeld
 • Video Durf
 • Pauze
 • Casus VIM; van het maken van een melding tot en met het beheer van het verbetervoorstel
 • De betekenis van Just Culture in relatie tot veiligheid en kwaliteit
 • Een casus en de visie van de IGZ hierop
 • Afronding en evaluatie

Geplande data

2 september 2019

Tijd
13.00 tot 17.00 uur

Locatie: Amsterdam

Ben jij in dienst bij TMI?

Inschrijven voor de training kan via het TMI Intranet onder het kopje Scholing. De scholing wordt geheel vergoed voor medewerkers vast in dienst bij TMI.

Ben je niet in dienst bij TMI? Ook dan is het mogelijk om deze scholing te volgen!

Meld je dan aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Kosten voor deelname aan de training zijn voor ZZP-ers werkzaam voor TMI en 0-uren contractanten 59,95 euro. De prijs voor deelname door externe kandidaten is 79,95 euro.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Fax ons

020 615 51 10

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.